V pátek 17. 2. 2017 pořádala Střední průmyslová škola elektrotechniky a informačních technologií v Dobrušce již 8. ročník školního přeboru v halovém veslování. U zrodu tohoto sportu na škole byl pan Mgr. Bernard Szymanski, ředitel  družební školy v polském Plocku, po kterém je tato soutěž také pojmenována. Pro školu je to velký sportovní svátek, protože se ho účastní nejlepší studenti jednotlivých tříd, kteří se nominovali do školního finále na základě svých výkonů z třídního kola. V kategorii chlapců se závodí na vzdálenost 500 metrů, dívky jely 200 metrový úsek.

Ředitel školy Ing. Maršík při slavnostním zahájení přivítal řadu hostů. Byli mezi nimi paní Mgr. Berdychová , náměstkyně hejtmana  a radní pro školství  KH kraje, Ing. Lžíčař, starosta města Dobrušky, Mgr.Valent, prezident Slovenské asociace halového veslování, Ing. Tyburski, ředitel družební školy v polském Plocku, a další.

Vzhledem k tomu, že se školní týmy z řad studentů účastní slovenské ligy středních škol a pravidelně jezdí na závody, které pořádá naše družební škola v Polsku, daly se očekávat velmi dobré výkony. Za každou třídu se účastnili dva závodníci v kategorii jednotlivců a zároveň se jejich časy sčítaly do soutěže tříd. Děvčata jela pouze soutěž jednotlivců. Vzhledem k věkovému rozpětí byli vyhlášeni vítězové jednotlivých ročníků, dále nejlepší tři v obou kategoriích. Za bouřlivého povzbuzování padl dvakrát rekord školy, o který se postarali chlapci, kteří reprezentují školu v mezinárodních soutěžích. Snažili se ale všichni a přispěli tak k důstojnému průběhu této tradiční sportovní akce. V kategorii chlapců obhájil loňské prvenství Václav Smitkavytvořil nový rekord školy. Zvítězil časem 1:18,7 minuty. V kategorii dívek vyhrála Nikola Hanušová.

Vítězové ročníků:

  1. ročník – Filip Rieger 01:30,9 min
  2. ročník – Adam Jindra 01:29,1 min
  3. ročník – Václav Sháněl 01:19,5 min
  4. ročník – Václav Smitka 01:18,7 min

Kategorie chlapci/ 500m/:

  1. Václav Smitka 01:18,7 min
  2. Václav Sháněl 01:19,5 min
  3. Filip Rýdl a René Zvoníček shodně 01:29,0 min

Kategorie dívek/ 200m/:

  1. Nikola Hanušová 00:40,7 min
  2. Iva Kasalová 00:40,8 min
  3. Klára Petrová 00:42,8 min

Kategorie tříd:

  1. ročníky:  Rieger – Vladík /S1/
  2. ročníky:  Thér – Jablonský /T2E /
  3. ročníky: Sháněl – Zima /E3 /
  4. ročníky:  Smitka – Rýdl /E4 /

Poděkování patří také všem přítomným studentům za vytvoření příjemné atmosféry a sportovní fandění.

Mgr. Milan Pohl