V pondělí 19.6.2017 v 6.40 ráno jsme se všichni sešli na vlakovém nádraží v Opočně. V 6.45 jsme odjeli do Chocně, kde jsme během 10 minut museli stihnout přestup a pokračovali tak až do Prahy. Podobně i tam zbylo na přestup jen pár minut, ale vše proběhlo bez komplikací, a tak jsme šťastně dojeli až do Plzně, kde jsme v 10.50 na hlavním nádraží vystoupili.

Po důkladné kalkulaci cestování MHD po Plzni, se naše třídní rozhodla koupit lístky na 24 hodin. To bylo skvělé, protože jsme pak mohli jezdit až do návratu neomezeně sem tam a kamkoli.

Kousek od hlavního nádraží, 10 minut pěšky, stojí pivovar Plzeňský Prazdroj. Tam směřovaly naše první kroky, a tak jsme se po té dlouhé cestě alespoň prošli :-). Od 12 hodin jsme byli objednáni na prohlídku pivovaru. Bylo to moc pěkné. Seznámili jsme se nejen s historií pivovaru, ale provedli nás celým procesem výroby piva. Bohužel jim zrovna nešla linka, tak jsme jen koukali, jak hledají chybu :-). Po této krásné prohlídce, jsme ve dvě hodiny odpoledne odjeli na ubytovnu. Vybrali jsme si pokoje, uložili věci a odpočinuli. Dostali jsme k dispozici celá dvě patra, takže výběr byl obrovský a pokoje s kompletní výbavou byly  moc pěkné, …bylo to super :-).

Po krátkém volnu jsme odjeli směr ZOO. Měla otevřeno až do 19 hodin takže jsme měli spoustu času si ji celou projít. Byli zde např. lev s lvicí a malým lvíčkem, žirafy, vlci, hroch, medvěd atd. Ale hlavně ZOO v Plzni se zapojila do mezinárodního projektu EU o záchranu levharta sněžného a odchovali dvě mláďata :-). Po zavírací době jsme ZOO opustili, nasedli na MHD a měli osobní volno. Ve 22 hodin odzvonila večerka a všichni jsme museli být na pokojích.

Druhý den jsme v 8 hodin měli budíček a v 8.50 jsme se vypravili do Techmania Science Center, kde jsme se aktivně zúčastnili prohlídky a hravou formou si vyzkoušeli  fyzikální zákony a chemické reakce na vlastní kůži. Součástí programu byla i velice zajímavá show Tekutý dusík. Součástí exkurze bylo i 3D Planetárium, kde jsme si prohlédli expozici Vesmír, která pomocí množství exponátů vysvětluje vztahy vesmírných těles a fyzikální i astronomické zákony. Zaujal nás i příběh o dobývání vesmíru s modely raket vesmírného programu. Celá expozice i program byl velice zajímavý, poučný, naučný a moc se nám tam líbilo.

Po prohlídce jsme se sbalili a odjeli na nádraží. Vlak nám odjížděl v 15.06 a s přestupy, které byly stejně super naplánované, jako při cestě do Plzně, jsme nikde nečekali déle jak 20 minut, což bylo super :-):-). Do Opočna jsme dorazili v 19.18.

Výlet se nám hrozně líbil a super bylo že jsme za ty dva dny toho stihli opravdu hodně :-):-).

                                                           :-)Dozor: paní třídní Míla Skalová a JaMužík:-)

                                                                     :-)Za třídu T2E napsal: Viktor Mazák:-)